Verdeling van onroerend goed

 

Na het overlijden van de eigenaar van een registergoed of bij de ontbinding van een huwelijksgoederengemeenschap, samenlevingsovereenkomst of welke gemeenschap dan ook waarbij een registergoed mede-eigendom was, ontstaat een onverdeeldheid die verdeeld dient te worden.

In bovenstaande gevallen dient vaak het registergoed te worden toebedeeld aan bijvoorbeeld één van de erfgenamen of na echtscheiding of ontbinding van een samenlevingsovereenkomst, aan één van de deelgenoten. Dit zal notarieel dienen te gebeuren door middel van een akte van verdeling.

Bij de verdeling van een registergoed dat op naam staat van een overledene is het onderzoek dat verricht moet worden door ons kantoor zeer uitgebreid. Het is daarom niet verstandig om lang te wachten met het laten opstellen van een akte van verdeling. Ook na de ontbinding van huwelijk of een samenlevingsovereenkomst is het van belang de verdeling niet uit te stellen, beide partijen blijven bijvoorbeeld aansprakelijk voor de hypothecaire geldlening.

Voor meer informatie voor het verdelen van registergoederen na een overlijden of een echtscheiding kunt contact met ons opnemen.

 

Kaya Gresia 13
Kralendijk, Bonaire
Caribisch Nederland

Telefoon:   +(599) 717 8540
Fax:   +(599) 717 8054
E-mail:   info@bonairenotaris.com 
Maandag tot en met vrijdag
07:45 – 12:30 14:00 – 17:00