Samenlevingsovereenkomsten

 

Wanneer u samenwoont zonder te trouwen heeft de wet niets voor u geregeld, al uw bezittingen en schulden zijn dan van ieder apart. In een samenlevingsovereenkomst kunt u regelen welke zaken van u samen zijn en wat er gebeurt met bijvoorbeeld uw woning en uw pensioen als u uit elkaar gaat.

Een samenlevingsovereenkomst is alleen rechtsgeldig als deze door een notaris is opgesteld. U mag in grote lijnen zelf bepalen wat er in de samenlevingsovereenkomst komt te staan. Bijvoorbeeld dat u beiden de helft van de kosten van de huishouding bijdraagt of dat u bijdraagt naar evenredigheid van inkomsten. Bovendien kunt u in een samenlevingsovereenkomst afspraken maken over de gezamenlijke inboedel. Als u dat niet doet hebben de erfgenamen van uw overleden partner (bij het ontbreken van een testament) recht op zijn/haar spullen.

In een samenlevingsovereenkomst kan er niet worden vastgelegd naar wie uw erfenis gaat, dat moet in een testament worden opgenomen.

Mocht u nog meer vragen hebben over uw persoonlijke situatie, neem dan gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Kaya Gresia 13
Kralendijk, Bonaire
Caribisch Nederland

Telefoon:   +(599) 717 8540
Fax:   +(599) 717 8054
E-mail:   info@bonairenotaris.com 
Maandag tot en met vrijdag
07:45 – 12:30 14:00 – 17:00