Koop en verkoop registergoederen

 

Koopovereenkomsten met betrekking tot onroerende zaken kunnen op Bonaire zowel mondeling als schriftelijk worden gesloten. Meestal is er een makelaar bij betrokken die de aankoop/verkoop begeleidt en de koopovereenkomst opstelt, maar u kunt ook een huis kopen zonder tussenkomst van een makelaar. Echter, het is dan wel verstandig om een schriftelijke koopovereenkomst op te stellen. Voor het opstellen van zo’n koopovereenkomst kunnen wij u van dienst zijn.

Aan de hand van de door de verkoper en koper ondertekende koopovereenkomst wordt door ons kantoor bij het kadaster onderzocht of het perceel kadastraal veranderingen heeft ondergaan en of de tenaamstelling juist is. Mocht er een hypotheekrecht aanwezig zijn dan zal de notaris zorgdragen voor doorhaling daarvan, zodat de onroerende zaak vrij van hypotheek en beslaglegging wordt overgedragen.

Tevens onderzoeken wij of er ter zake van de onroerende zaak bijzondere verplichtingen zijn opgenomen. Dit kan onder meer blijken uit de voorgaande akten van overdracht. Mochten hierin bijzondere verplichtingen zijn vermeld, bijvoorbeeld erfdienstbaarheden, dan zullen wij deze in de nieuwe akte van levering overnemen

Kortom, wij zullen erop toezien dat zowel de koper als verkoper aan hun verplichtingen voldoen, zodat de levering op de afgesproken datum, vrij van hypotheken en/of beslagen kan plaatsvinden.

Mocht u vragen hebben over het aankopen van onroerend goed op Bonaire, neem dan gerust contact met ons op. 

Kaya Gresia 13
Kralendijk, Bonaire
Caribisch Nederland

Telefoon:   +(599) 717 8540
Fax:   +(599) 717 8054
E-mail:   info@bonairenotaris.com 
Maandag tot en met vrijdag
07:45 – 12:30 14:00 – 17:00

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.