Huwelijkse voorwaarden

 

Bent u getrouwd? Of bent u van plan om te gaan trouwen? Dan regelt de wet automatisch dat alle bezittingen en schulden van u samen zijn, ieder voor de helft. Wilt u dat niet? Dan kunt u in de huwelijkse voorwaarden regelen welke schulden en bezittingen apart blijven.

Huwelijkse voorwaarden dienen altijd te worden opgesteld door de notaris en bij voorkeur voordat het huwelijk wordt voltrokken. Houd hier dus rekening mee met de tijdsplanning voor uw bruiloft. U kunt ook na het huwelijk nog huwelijkse voorwaarden opmaken, echter hieraan zijn een aantal voorwaarden verbonden die wij het beste in een persoonlijk gesprek kunnen toelichten.

In de huwelijkse voorwaarden kan worden afgesproken dat niets van u samen is en er ook geen inkomsten verrekend worden. Dit heet de ‘koude uitsluiting’. Daarnaast bestaan er tussenvormen, waarbij sommige bezittingen en schulden wel en andere niet gezamenlijk zijn, bijvoorbeeld een woning die gezamenlijk is, maar de spaarrekeningen niet.

Bepaalde zaken kunnen niet worden geregeld in de huwelijkse voorwaarden. Huwelijkse voorwaarden regelen bezittingen en schulden, dus geld en goederen, alle andere afspraken met betrekking tot bijvoorbeeld kinderen kunnen niet worden opgenomen.

Mocht u nog meer vragen hebben over uw specifieke wensen voor het opstellen van huwelijkse voorwaarden schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

 

Kaya Gresia 13
Kralendijk, Bonaire
Caribisch Nederland

Telefoon:   +(599) 717 8540
Fax:   +(599) 717 8054
E-mail:   info@bonairenotaris.com 
Maandag tot en met vrijdag
07:45 – 12:30 14:00 – 17:00